بی اشتهایی عصبی و انجام ورزش های قهرمانی می تواند منجر به یائسگی زودرس شود. استروژن در بافت چربی ذخیره می شود، بنابراین کمبود وزن به این معنی است که بدن شما دارای استروژن کمتر است. این کمبود به نوبه خود منجر به شروع زودرس یائسگی می شود.

یک مطالعه که در سال ۲۰۱۷ در مجله Human Reproduction منتشر شده است گزارش می دهد که زنان دارای وزن کم، بیشتر در معرض خطر ابتلا به یائسگی هستند. این مطالعه بر روی ۷۸۷۵۹ زن جوان (۲۵ تا ۴۲ ساله) انجام و در سال ۱۹۸۹ آغاز شد. در طی ۲۲ سال، ۲،۸۰۴ نفر از این زنان قبل از ۴۵ سالگی یائسگی طبیعی را گزارش کرده بودند. زنانی که دارای شاخص توده بدنی (BMI) زیر ۱۸٫۵ بودند، ۳۰ درصد بیشتر از دیگران شانس ابتلا به یائسگی را داشتند.

با توجه به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا، BMI سالم بین ۱۸٫۵ و ۲۴٫۹ است. شاخص توده بدنی زیر ۱۸٫۵ کمبود وزن را نشان می دهد که یکی از عوامل ایجاد کننده یائسگی زودرس می باشد. بنابراین، اگر شاخص توده بدنی شما زیر دامنه طبیعی باشد، باید گام های لازم را برای افزایش وزن بدن خود ببردارید. با رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن می توانید BMI خود را به محدوده سالم برسانید.